Seiko

Seiko

Автоматичните часовници стават все по-широко използвани,защото имат редица преимущества. Всъщност техните механизми се задвижват от нещо много естествено- движенията на нашето тяло.

Изключително популярни са японските автоматични часовници Seiko. Тази марка е пионер в изработването на автоматичното кварцово задвижване и пуска първите модели с такава технология през 1988 година. 75-те часа непрекъсната работа на часовници на компанията след пълното им зареждане) им донася световна слава. През 1991 година компанията предлага и първите модели от линията си часовници с кинетична технология.

Кинетичната технология е истинско постижение в часовникарската индустрия. Оборудваните с нея модели се отличават по това, че не се нуждаят от подмяна на батерията. Само с движението на ръката часовникът самостоятелно произвежда необходимата си електроенергия. Едно от специалните й преимущества е осигуряването на изключителна точност. Освен това благодарение на нея се опазва околната среда, защото се избягва употребата на съдържащите вредни вещества конвенционални батерии. С течение на времето компанията Seiko успява да оптимизира кинетичната си технология и сега е подобрен периодът, в който може да се съхранява мощността.

Първият модел е можел да пази своята енергия за 6 месеца, а днес този срок е удължен на 3 години. Това става чрез технологията Seiko Kinetic Auto Relay. Когато тя отчете липса на активност в рамките на 3 дни, то часовникът временно спира, за да си спести енергия. Автоматично се стопира работата на стрелките и така се хаби по-малко енергия. Въпреки това той не спира да работи нормално и да изчислява времето. Часовникът подновява обичайната си работа след няколко разклащания дори да е бил в „спящ режим” за около 4 години. По този начин се възстановява нормалната му дейност, макар на практика да е била преустановена за дълъг период от време.

Това е една наистина революционна технология, която прави автоматичните часовници на компанията Seiko уникални. Тя предлага на клиентите си интересна серия от часовници, наречена Seiko 5, която й донася слава по целия свят. Всички те са с автоматични механизми и разполагат с дата и ден на 3 часа. Елегантни са и се задвижват само с едно движение на ръката.

Преимуществата на часовниците с автоматични механизми са ценени от редица хора по света, защото се улеснява значително процесът на навиването им. Спестяват се средства за закупуването на конвенционална батерия, време за самото навиване, а и се осигурява безупречна точност. Всички тези плюсове са достатъчни часовниците с автоматично навиване на Seiko да спечелят своята популярност сред хиляди клиенти по света.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>