granitogresni-plochki-za-bania

Уникални, издръжливи, достъпни и стилни. Тези четири определения спокойно могат да се приложат за гранитогресните плочки. Едва ли преди 20 години хората са си мислели, че ще могат да получавт толкова качествена алтернатива на класическите подови настилки в своите домове. Наистина обаче гранитогресните плочки и новите технологии доведоха до революция в обзавеждането и до начина, по-който се гледа на домашните настилки и облицовки. 

 

Например гранитогресът в последните години просто отвя дървото като материал за настилки. Производителите започнаха да репликират и най-стилните и красиви дървени повърхности, които се ползваха за пода във повечето домашно помещения. Днес дори може да сложите гранитогресни плочки имитация на дърво в банята, без да се притеснявате за обикновените последици, които влагата причинява на дървената материя. Още повече, производителите развиха много нови текстури и визуални предложения за собствениците по цял свят.

 

Акцентът през последните години пада върху споменатите вече имитации на дървена повърхност, стилни декоративни мотиви, както и на светли цветове и техните фини нюанси. Какво обаче да гледате когато избирате. Експертите препоръчват да насочите търсенето си към 4 компонента. Цвят, форма и размер, цялостна визия, декоративни мотиви. Всяка една компонента има своите особености, като някои от тях са основен тренд към даден момент. Например при цялостната визия, предишните години на върха на популярността бяха плочките гранитогрес с каменна взия, но днес дървото и текстилния изглед сякаш ги изместват. В един момент всичко опира до личния избор и характера на собственика, който може да предпочете солидната каменна визия пред уюта на дървото или финеса на текстилната визия. Да не забравяме, че има опции за имитация на мраморна повърхност , цимент, металически изглед и други по-рядко използвани.

 

Когато избирате според критерии и компонентите казани в текста, много по-лесно се ориентирате в това, което ви трябва. Например онлайн пазаруването позволява да изберете плочки само в определен размер. Например сте почитатели на 45х45 квадрат вместо 30 на 30, разглеждате плочки само в този размер. Ако търсите сив цвят, трябва да знаете, че ще получите поне 10 различни предложения: по-тъмно, по-светло, антрацитено, тупе и т.н. Само фино настроеното око може да направи някои разлики, които след това ще се отразят на крайния резултат т.е. в обзаведената стая. 

 

Онлайн предложенията са предложени често като колекции, за които е важно да прочетете описанията им. Защото е много важно да разберете какво е вложено в колекцията като замисъл, на какви стандарти отговаря и т.н. Защото ако търсите гранитогрес за баня, той ще е различен от моделите за хола да кажем. Ако търсите гранитогрес за коридор или антре, той ще е различен от този за тераса или за стенна облицовка. Гледайте и четете всичко, което ви се предлага и оценявайте правилно с критичен поглед, и с търсене на най-доброто за конкретния проект.

Източник: https://granitogress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>