banya estestven kamukАко имате голяма баня, може да я превърнете в лично място за отдих и почивка. В тази статия ще ви дадем някои предложения за това как вашата баня да заприлича на малък спа център.

Ако поставите подово отопление, вече няма да настръхвате от студените плочки и ще релаксирате по-пълноценно докато си взимате вана или душ.

Ако имате възможност, може да поставите камина. Отпускащите вани през студените  месеци ще бъдат истинска наслада за вас. Освен това, камината придава много романтика и повече уют в помещението. Ако добавите и няколко растения като бонзай дървета, усещането за спа ще бъде пълно.

Осветлението в банята може да направи истински чудеса. Разположете стратегически декоративно осветление от разноцветни лампи, така че да променят цвета на водата в банята. Може дори да изберете готова вана с вградено декоративно осветление, каквито се предлагат на пазара. Ако пък боядисате стените в различни цветове, ще придадете по-нестандартна форма на помещението.

Модерна вана, екзотични цветя, приглушено осветление – всичко това допринася за усещане за спа. Но освен интериора, обърнете внимание и на дизайна. Вместо класическия санитарен фаянс, изберете дърво, стъкло или естествен камък. Може да изберете за пода плочки, имитиращи дърво. За по-добър ефект може да се покрият целите повърхности на стените с дървени елементи в комбинация с естествен камък или керамика. Дървеният материал, който се използва за баня има водоустойчива защита.

Друг елемент е ествения камък. Може да използвате декорация от естествена мозайка, с която да съчетаете стила и модерната визия на банята с топлината и близостта до природата.

Стъклото е следващият елемент, който може да преобрази всяка баня. Може да поставите стъклена стена или големи панорамни прозорци, ако имате възможност за това. По този начин ще бъдете по- близо до природата и същевременно ще се наслаждавате на почивката си.

Не забравяйте дребните детайли като уханни растения, ароматни свещи и пръчици, приятна музика, за да се почувствате истински спа център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>