rabotni-oblekla

Има ли дрескод за работници в складове, индустриални или производствени сгради? Отговорът е категорично да, иначе не биха били спазени законовите изисквания и предписания за съществуването на такива места. А в какво се изразяват критериите за работното облекло, ще разгледаме в този текст.

Работниците и служители на различни позиции се разпознават именно по своето работно облекло. То трябва да отговаря на съответния труд, който хората извършват. Например служителите, които не се занимават с тежък труд на работното място, трябва да имат леко, опростено облекло с логото на компанията.

 

Общите работници и тези занимаващи се с тежкия труд трябва да са облечени в удобно и сигурно облекло, което зависи изцяло от работния процес. Супервайзерът може да си позволи дънки и сако с логото на компанията и той/тя ще се различава от работника в лабораторията, който ще има дълга бяла престилка. Ако до него застанат общите работници занимаващи се с товаро-разтоварващи дейности ще бъдат с твърди каски, светлоотразителни якета и панталони, и т.н.

 

В други случаи, на терен дори хората с по-висока длъжност трябва да носят работно облекло. Това се случва на строителните площадки, в индустриални площи. Каските, светлоотразителните жилетки, удобните панталони също са задължителни. Отбележете че, стандартите за безопасност за променливи и постоянно трябва облеклото да се съобразява с тях. Това също е приоритет на ръководството на производствени процеси в компанията или предприятието.

 

Понеже някои елементи от работното облекло са стандартизирани. Такива са светлоотразителните жилетки, каските, ръкавиците. Всички те са създадени за определени условия на труд. Другото облекло обаче може да бъде избрано от компанията според нейната концепция и това как иска своите служители да я представят.

 

Например неформалното облекло в компанията може да се състои от дънки и зелена тениска с яка, с логото на фирмата. При избора на зимно облекло, може да се избират от различни модели гащеризони като цвят, горнища, елеци в различни цветове, които също могат да бъдат бродирани с логото на компанията. Така хората ще се чувстват като един екип на работното място и ще бъдат подсигурени с правилното работно облекло.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>