Всеки от нас е чувал за марката Адидас.

Тази компания е един от водещите производители на спортни стоки. Не се сещам за спортна стока, която да не произвеждат – като почнем от обувки, дрехи и аксесоари, та стигнем до футболни топки, баскетболни топки, тенис ракети и много други спортни изделия.
Много хора смятат, че Адидас е американска фирма, но всъщност родината ѝ е Германия. Макар седалището на компанията да е в Германия, производството отдавна е изнесено в Азия, защото там работната ръка и суровините са по-евтини, което означава, че с по-малък ресурс може да се произвеждат повече изделия.

adidas

adidas

Един от интересните факти за фирмата Адидас е, че собственикът на компанията, Адолф Даслер има за основен конкурент брат си, а именно Рудолф Даслер, който пък е собственик на компанията Puma – друг огромен производител на спортни стоки, който също е със световно значение.

Производство на спортни обувки и дрехи

Адидас от години произвежда огромен набор от спортни обувки, дрехи и аксесоари. Продуктите на компанията са избирани не само от любители, но и от професионални спортисти, които имат сериозни изисквания при избора на спортни стоки.

Фирмата се е специализирала в производството на различни видове спортни обувки, например се разработват спортни обувки за бегачи на къси разстояния, маратонки за бегачи на дълги разстояния, спортни обувки за тичане по пресечен терен, както и много други специализирани продукти.
Мога да кажа от личен опит, че спортните обувки на Адидас, които са предназначени за тичане на дълги разстояния, са наистина страхотни. Имал съм преки наблюдения и мога да потвърдя, че лесно може да се изтича разстояние от типа на 8-10 километра, без да има каквото и да било напрежение в стъпалата, тъй като уникалният дизайн на подметката и системата за охлаждане допринася за комфорта на бягащия. Със сигурност качествените спортни обувки са много важни и могат да допринесат за по-добрите резултати.

Вижте повече информация на този уеб адрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>