sanitaren-fayns

Технологичният напредък в продуктите за баня не е съществен само при санитарния фаянс, смесителите и другите големи устройства в помещението. В обзавеждането за баня има цяла една категория материали за банята, в която попадат най-различни продукти създадени с изключително подобрени функционални качества. В тази статия ще разгледаме какво предлагат съвременните модели сифони за баня във функционален и дори естетически план.

Всъщност не е толкова лесно да се определи точно думата сифон използвана като термин. Защото тя се използва да означи структури през които минават течности или са оформени като сифон, но при които същинския сифон ефект не се случва.

В банята обикновено може да има от един до няколко сифона, в зависимост от личните решения при окомплектоването на функционалните части в помещението. Затова нека да обърнем внимание на нововъведенията в техния дизайн, които допринасят за съществено по-хигиенична, безопасна и дори красива среда в интериора.

Най-новите модели сифони за баня предлагат филтри срещу преливане на водата, както и капани за отпадни течности и вещества. Това позволява силно да се ограничи възможността за малки наводнения при някакви аварии в инсталацията.

Капаните за миризми, които ги има както при точковите сифони, така и при триъгълните модели са много ефективни, защото на базата на малки технологични решения постигат максимална ефективност. Нежелани миризми, които в миналото са били често част от средата в банята, днес просто спират да пречат.

Клик-клак система, която позволява по-лесно обслужване на самата структура за освобождаването от отпадните води или течности събрали се във и около самата структура.

В чисто естетически план, ако преди сифоните бяха стандартизирани и без някакво ефектно стилистично решение, днес има възможност за избор от най-различни модели. В зависимост от формата на самия сифон за баня, то неговата горна част може да бъде завършена в различни цветови текстури. Много силно решение е при тези модели, които предлагат вграждане на плочката избрана за пода в банята , така получавате едно хомогенно пространство, при което не си личи че е  инсталиран сифон, но той си върши работата по прекрасен начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>