montaj-na-interiorni-vratiМонтажът на избраните от Вас интериорни врати може да започнете след като сте приключили с всички останали ремонтни дейности, които предварително сте планирали – поставили сте балатума, паркета, боядисали сте стените и/ или сте сложили тапетите. Помещенията, където ще се монтират закупените интериорни врати трябва да са добре проветрени и изсушени. Влажността им не трябва да превишава 50%.

След като сте залепили тапетите, избягвате странният народен метод за „консервиране” на помещението – затваряне на всички прозорци и врати на дадената стая и оставянето ѝ в този запечатан вид за няколко дена. Лошото на този подход е, че неминуемо се натрупва влага, която най-често се просмуква във вратата или в други мебели изработени от дърво.

Ако сте решили да слагате паркет в някоя от стаите, препоръчва се вратите на това помещение да се сложат едва след като се приключи с работите по пода. При монтажа на почти всички видове интериорни врати е изключително важно да се разчете процепа, отделящ вратата от пода, с точност до милиметър (тази миниатюрна цепнатина обикновено е с размери 5-7 мм). Ако, по някаква причина, решите да монтирате дадена врата преди да сте покрили пода с паркет трябва да измерите с швейцарска прецизност очакваната подова височина. За съжаление, на практика реалните размери рядко съвпадат с очакваните. Ако това се случи при Вас, монтажистите в голям брой от случаите не биха поели никаква отговорност при ненапасване на някои от новите интериорни врати от Titan-doors.com, които предстоят да бъдат сложени.

Рамката за дадена врата се монтира след като са сложени тапетите или са завършени планираните ремонтни дейности по стените в конкретната стая. Ако пробвате да монтирате рамката (касата) и вратата преди ремонтно-довършителни дейности да са приключили, ще имате проблем с напасването на материала, който сте запланували да ползвате, било той тапети или гипсокартон. Това се случва защото размерите на стената се променя с 1-2 сантиметра, в зависимост от използвания материал. Ето защо се препоръчва да се захванете с монтажа на Вашите интериорни врати едва след като сте приключили и с ремонта на стените. montaj-na-interiorni-vrati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>