Официални рокли

Официални рокли

Още от зората на човешката история, дрехите са били важна част от бита на човека. В началото те служели за предпазване от лошите атмосферни условия в по-студените части на света. В топлите региони, те служели за предпазване от слънцето. С течение на времето от практични и неугледни, дрехите започнали да се отличават с различна кройка и да се разделят на мъжки и женски. Мъжете носели панталони или дълги прави дрехи, а жените различни видове рокли.

От различни рисунки ние разбираме, че още древните египтяни са открили роклята и техните жени са я носили. Официалните рокли тогава били направени от памук и коприна. Били леки и удобни за носене в горещото време.

След египетските жени, гръцките и римските жени продължили да носят различни рокли в официални случаи, които били дълги и се пристягали в кръста.

По времето на Византийската империя, официалните рокли имали консервативен вид. Те били дълги, но жените залагали на различни ярки цветове, за да привлекат мъжките погледи. Обличали ги по време на тържества и различни други поводи, в които се изисквало тяхното носене. За по-богатите, официалните рокли се бродирали с различни шарки, което ги правело още по-красиви. Официалните рокли тогава имали деколтета във формата на буквата V.

Следва времето на ренесанса, и тогава официалната рокля приема корсета и дълбокото деколте.

Украсени с различни панделки те били големи и пищни.

С времето консервативното мислене започнало да отстъпва и през двадесети век официалните рокли започнали да стават все по различни и изчистени. С това помагат и различните дизайнери на дрехи, като Шанел, Живанши, и други. Те предлагат на модерната жена различни тоалети, с които да изпъкнат по време на различните приеми. Модата става страст за много жени по света, а официалните рокли понякога достигат наистина впечатляващи суми.

Днес официалните рокли могат да се намерят лесно в магазини, като например магазин Arogans.com, но това не прави изборът им лесен за дамите. Предвид различните вкусове те имат огромно разнообразие на кройки, платове и цветове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>