Пробиотиците представляват комбинация между щамове на различни бактерии. Тези био препарати се използват за да подпомагат бързото оздравяване и възстановяване на имунитета.

При проблем със стомашно-чревния тракт, дисбактериоза, вирусни инфекции, се нарушава нормална микрофлора на червата и внесените с био препарата живи полезни бактерии подтискат развитието на патогенните микроорганизми, а създават условия за развитие на полезните. Така се нормализира чревната микрофлора, а с това и работата на стомшно-чревния тракт. За да се създадат благоприятни условия за развитие на полезните бактерии се прилага синбиотик, който е комбинация между пробиотик и пребиотик.

Всички възрастови групи ползват пробиотици. За децата има специално разработени био препарати в подходяща за прием форма. Тези био препарати се използват и от бременните жени за нормализиране на стомашно-чревния тракт. Използването на пробиотик е задължително при лечение с антибиотик. Последният наред с патогенните бактерии унищожава и полезните, което налага да се доставят живи бактерии и да се създадат условия за нормализиране на чревната микрофлора.

Био препарати с живи бактерии намират широко приложение за лечение на алергични реакции и сенна хрема. Това дава възможност на хората да се наслаждават на цъфтящите растения, без да са принудени да ползват различни противоалергични медикаменти. Както е известно всички противоалергични медикаменти имат негативни странични въздействия в различна степен. За пробиотиците няма информация за негативно влияние, което ги прави приложими за всеки човек.

Както стана ясно пробиотик се използва за различни проблеми. Това е хранителна добавка и се ползва за подпомагане на оздравителния процес. За това е много важно да се определи какъв био препарат да се ползва при разрешаване на различните здравословни проблеми. Трябва да се избере най-подходящата комбинация от щамове на бактериите за да бъде резултата положителен. Разбира се, това е работа на лекуващия лекар, който не само ще назначи препарата, но ще определи дозата на приема и продължителността му.

При ползване на пробиотици е препоръчително да прочетете листовката, която съдържа информация за състава, условия за съхраняване и срока на годност. Допълнителна информация може да откриете и в сайтовете на онлайн предложенията. Онлайн продажбите на пробиотици предлагат пълно описание на всеки свой продукт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>