330

Все повече хора проявяват интерес към течението стиймпънк. Самият Louis Vuitton направи чанта от изхвърлени хранителни отпадъци с умопомрачителната цена 150 000 долара. Чантите направени изцяло от рециклирани материали или само с такива акценти са с еднозначно послание – да живеем екологично, да мислим за бъдещето на планетата и да я пазим. В електронните магазини за чанти, обувки и дрехи онлайн могат да се открият страхотни находки в стил стиймпънк. В тази публикация ще ви разкажем за едно провокативно течение, съчетаващо сантименталността и носталгията към отминали епохи, т. нар. стиймпънк субкултура. Женствени и романтични, те ни връщат назад във времето, с един автентичен усет към детайла.

 За това лято интелигентните и смели монобранд бутици в интернет отново ни заляха с нова порция невероятни чанти и бижута. Чанта плик или значка от капачка, хартиени артистични предмети, ръчна изработка, които са прекрасни за вас или за любимия ви. Те са с ретро настроение и сладникав аромат. Такива са стари реновирани чанти или нови, конструирани от различни чаркове и скрап, сякаш прости предмети имат своя индивидуалност и душа.

Учудващо е колко автентично и изпълнено със съдържание може да бъде едно стиймпънк творение. Да се съберат на едно място толкова изхвърлени и употребени части, парчета плат, различни механизми, хранителни опаковки и да им се вдъхне нов живот е удивително.

Чантите в този стил, независимо дали са направени от любители или от уважавани световноизвестни трендове изразяват по непоклатим начин своята позиция. Те ни зареждат с положителна енергия и внасят в ежедневието ни настроение. Любителите, които искат да симпатизират и подкрепят „зелената“ идея. Могат да реновират любимата си всекидневна чанта или раница с ръчно направено бижу. Те се правят от мъниста, кристали, фльонги, пайети, копченца, значки, капачки, ненужни парчета плат, дори парцали, но са нужни ентусиазъм и любов.

Източник: http://inisess-shop.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>