Основната цел на усвояването на тераси е да се увеличи жилищната площ и тя да се превърне във функционално помещение. Към зидане на тераси се преминава и когато трябва да се направи изолация от ветрове, дъжд и градушка.

Новата площ ще бъде използвана в различни направления. Например, тя може да се присъедини към кухнята и така ще се получи едно помещение с големи размери, което позволява да се организира съвременна кухня с всички необходими електроуреди. Често терасата е място за среща с приятели, както и за сутрешно кафе или следобедна закуска със семейството. За други това може да е кабинет за работа или място за усамотяване.

Всяко усвояване на тераси задоволява определени потребности на собственика. Тази макар и малка площ може да се превърне в място за спорт като се поставят няколко спортни уреда. Изолирането на площта на терасата ще защити и жилището от студа, а лятото ще бъде по-хладно, слънчевите лъчи няма да нагряват пряко стаите. И така с изграждане и изолиране на терасата се позволява тя да се превърне в самостоятелно помещение или да се включи в площта на съседната стая. Вариантите са много и само собственика решава за какво ще ползва тази нова жилищна площ.

За усвояване на терасите може да се консултирате със специалисти от фирми, които предлагат зидане, остъкляване, безпрофилно остъкляване. Те имат опит и ще ви насочат към различни варианти за ползване на усвоената площ. Те ще ви предложат и начини за усвояване на тераси. Може да се направи разширяването на жилищната площ чрез зидане, но може и да се използват съвременни методи и технологии.

Широко приложение намира безпрофилното остъкляване, чрез което се постига простор, прекрасна гледка и уют. Всичко е във вашите ръце – вие ще направите правилния избор и ще създадете комфортни условия за семейството си. За усвояване на тераси може да се ползва различен материал – дърво, метал, ПДЧ дограма, теракота, фаянс в зависимост от насоката на ползване на новата площ. За всички възможности може да намерите информация в интернет. Различните сайтове, занимаващи се със строителство и строителни материали, имат много предложения за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>