Неповторима красота, постигната от сръчните ръце на майсторите-килимари – това са ръчните килими. Това точно ги прави ценени на пазара. Актуален елемент са на интериора. Събрали всички багри в едно, те продължават да пленяват ценителите на изкуството.

Изработени от различни материали – вълна, коприна, памук, те се отличават с отлични качества. Плътността им осигурява дълги години на ползване, а мекотата доставя удоволствие при допир с тях.
Килимарството води началото си от дълбока древност и все още се предава от поколение на поколение. Това е труден и бавен процес, но с новите технологии срока за направата на един килим се намалява. В миналото за изработката му е било необходимо почти година труд. Този факт определя и по-високата цена в сравнение с фабричните. Разбира се, че качеството на ръчните килими е по-добро.

За правилния избор на килим е необходимо да се уточните за къде вие необходим. Тогава може да прецените какъв размер да бъде и в какъв цвят. Цветът е желателно да се съобрази с вече оформения интериор, защото той се явява завършващ елемент. Ръчните килими са предпочитани от истинските ценители на изкуството. Това са произведения на изкуството със своя неповторим дизайн – цветове, картини, орнаменти.

Характерно за ръчно тъканото изделие е, че в зависимост от посоката на падащата светлина то изглежда светло от едната страна, а другата е с тъмен цвят. Освен това понякога има и разлика в цветовете, но тя почти не се забелязва. Това се получава когато се използват естествени оцветители. Целият необходим материал не се боядисва наведнъж, а с естествен оцветител не може да се повтори напълно еднакъв цвят. Това е възможно само със синтетични бои, които са с фиксиран цвят.

За да разгледате различните предложения на ръчни килими може да погледнете каталозите на онлайн магазините. Те са представили различни производители и това е още една възможност за по-добър избор. Всеки посочен модел е и с информация за произход, вид, цвят, размер и цена. Големите търговски вериги също разполагат с разнообразие от ръчни килими, внесени от различни краища на света. Така вие можете да реализирате вашата идея за създаване на комфорт и уют в жилището.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>