IFВратите са основния начин за получаване на достъп към и извън сградите и помещенията в тях, но те винаги са били и основна цел за всеки, който се опитва да влезе в зданията нелегално. Повечето врати са изработени от дърво или PVC, но те са сравнително лесни за атака и пробив.

Когато се отварят навътре е изключително лесно да се получи достъп чрез ритник или удар с някакъв таран. Винаги е по-добре да имате отваряне навън. Дори и в този случай те могат да бъдат атакувани. Най-често използваният начин е да се постави някакъв вид лост между вратата и рамката и тя да се отвори чрез натиск. Има случаи на използване на ъглошлайф за срязване на пантите. Някои се опитват да се предпазят чрез поставяне на ролетна врата, монтирана от външната страна. Това може да изглежда като добро решение, но и с тази опция има някои проблеми. Всеки потенциален крадец ще пробва да я отвори нагоре или изкриви настрани.

Най-добрият начин да се осигури дома или офиса е да инсталирате метални врати. Те се състоят от метална врата и стоманена рамка и са много по-здрави и по-сигурни от традиционните врати. Могат да бъдат изработени по поръчка с ваши размери и спецификации, както и да бъдат направени от различни дебелини на стоманата. Това позволява да се удовлетворят индивидуалните изисквания на всеки клиент, а цените не са толкова високи.

Има няколко различни видове метални врати, които са на разположение – общи входни врати, врати за противопожарни изходи, за мазета. Те могат да бъдат оборудвани с пощенски кутии, шпионки, панели за наблюдение, за по-специфични цели може да са с антипаник хоризонтален лост за аварийни ситуации и др. На Metal22.com може спокойно да разгледате различни варианти и да получите съвет от професионалисти в бранша.

Тъй като закупуването и поставянето на метални врати е дългосрочна инвестиция, първо преценете от какво точно се нуждаете. Може да искате външен вид и покритие, които да се съчетават добре с останалата част от сградата. Има възможност да бъдат с декоративна облицовка от ковано желязо.

Голямо предимство при поставяне на метални врати са различните заключващи системи, които са на разположение. Освен обикновените, механични брави с традиционни ключалки се предлага заключване с чип – вид електронна брава, която намалява риска от разбиване на вратата. През последните години се наложи електронното заключване на вратите с дроп-болт и дистанционно. Звучи много сложно, но в действителност е една невидима брава с невидим четец. За разлика от традиционните брави електронната брава е монтирана на произволно място. Като добавим неподлежащи на копиране и дублиране електронни ключове, сигурността е гарантирана.

Всеки, който желае да проникне във вашия дом или офис като види някоя от предлаганите от Metal22.com метални врати вероятно ще се притесни и няма да направи опит за влизане. Всеки потенциален крадец много по-скоро ще се спре на дървена или PVC врата.

Така че като цяло, съвременните метални врати предлагат много предимства в сравнение с традиционните дървени или пластмасови врати – те са много по-здрави и по-сигурни. Също така са модерни и изглеждат добре. Ако искате солидна, сигурна врата, която не изглежда твърде грозно те са вариант за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>