Легендарният Карл Лагерфелд е вдъхновен от рисуването с четка и бои, тоалетите на колекцията пролет/лято 2014г. са ярки и пъстри, и в никакъв случай човек не може да остане незабелязан с тях. По думите му, колекцията на Шанел е много оптимистична, може би за това и е във всички цветове на дъгата. Никога не може да се сбърка модната къща, направила овековечената черна чанта с две преплетени букви С и златна верижка.

В нощта на Оскарите през 2014, според мнозина, най-елегантно облечена бе Сандра Бълок в тъмносиня, сатенена рокля без презрамки и с преметнат набор около ханша, спуснат поцялата дължина на роклята. Тя бе решение на Александър МакКуин, а той винаги е бил авангарден, провокативен, екстравагантен и впечатляващ. Александър МакКуин беше от онези топ моделиери, които правят от модата изкуство. Необузданата му въображение винаги е провокирала и най-смелото и неочакваното. Единствено на неговите ревюта можеха да се видят модели с рибешки опашки, с прически наподобяващи рога на охльов, дрехи със необичайни форми, впечатляващи дигитални принтове, футуристични обувки.

Новата колекция за пролет/лято 2014 на Гучи е представи удобни спортни облекла. Разкроените панталони и мрежестите топове никога не са били толкова елегантни. Колекцията съчетава в себе си стил, изящност и удобство. Жената облечена в това облекло, изглежда по-сексапилна и самоуверена от когато и да било, в свободни, удобни дрехи, изработени от фини, ефирни, лъскави и прозрачни материи с блестящи декорации.

Може да избирате между разкроени стилни панталони и тип клинове, екзотични рокли, спортни сутиени, шорти и облекла, които правят жената да изглежда секси не само във фитнеса. Дрехите са в металикови и златисти цветове, а изненадата са традиционни мотиви от японската мода.

Новата колекция на Живанши е вдъхновена от племената в Азия и Африка. Земните цветове и разкроените силуети, съчетани с равни сандали. В нощта на Оскарите Джулия Робъртс бе неотразима в черна, дантелена рокля от Живанши. Колекцията беше разделена на две части. Частта с костюмите бе посветена на Япония, видно от широките ръкави-кимоно при саката. Сложно скроени, асиметрични и ушити от тъкани с едновременно матова и блестяща фактура и комбинирани с поли или панталони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>