Всеки иска да класира уебсайта си на първо място в Google по дадени ключови думи, с които да спечели вниманието на много хора, а и някой друг лев. Естествено това е доста сложна задача, която изисква много време и положени усилия от ваша страна.

Първо място в Google

Първо място в Google

За кого е предназначена статията

Написахме тази статия за младите уебмастъри, които тепърва започват да правят SEO на сайтовете си. Прочетете внимателно следващите ни съвети и нищо чудно още след месец да постигнете първите си видими резултати. Не забравяйте, че SEO не е магическа пръчка, нито нещо което се прави веднъж и после забравяте за него. Изискват се постоянство и интерес.

1. Не прекалявайте с линковете.

Връзките към сайта са важно нещо, но трябва да се създават умерено и по натурален начин. Ако градите по 20-30 линка на ден към чисто нов сайт, ви гарантираме, че ще бъдете наказани от търсачките.

2. Поставете инструменти на Google.

В случай, че поставите Google Maps в менюто контакти например, световната търсачка, ще възприеме сайта ви като качествен заради желанието да посочите точното си местонахождение с помощта на системата им. Интеграцията на Analytics и друг код идващ от търсещата машина номер 1 ще повлияе позитивно на следенето на броя потребители, влизащи в сайта.

3. Комбинирайте връзките.

Когато правите link building с цел сео оптимизация, не търсете само dofollow линкове. Комбинирайте и такива с атрибут nofollow. По този начин хем печелите трафик, хем не изглеждате като поредния спамер.

4. Гест блогинг.

Намерете блогове със сходна на сайта ви тематика, които да ви приемат като ”гостуващ блогър”. Така вие получавате линк от релевантен сайт, на който ще помогнете със стойностно съдържание.

5. Социални мрежи.

Търсачките заобичаха социалните мрежи и ги признаха за съществен фактор при изграждането на линкове. Това е така, тъй като в Facebook, Twitter и Google+ се пласират милиони мнения всеки ден и когато вие сте активни правите добро впечатление с желанието си да демонстрирате намеренията си пред многолюдна аудитория.

Ако не се справяте със сео оптимизацията на сайта ви нашата фирма за уеб дизайн и SEO услуги, ще ви помогне във всеки един момент, срещу ниски цени. Потърсете ни при нужда.

Това бяха нашите прости съвети за първо място в Google.

4 thoughts on “Топ 5 съвета за първо място в Google

  1. По 30 линка на ден и към стар сайт е опасно, винаги за предпочитане е малко на брой но качествени линкове които са релевантни към съдържанието на сайта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>