Everlast

Everlast

Няма начин да сте хвърлили поне едно око на бокса като спорт и да не сте забелязали вечният Everlast. Чутовната марка за босково оборудване днес се радва на световна известност, а с създадените от компанията протектори, боксови ръкавици, спортни облекла се използват масово и най-известните атлети в света. Everlast, в преводът на което означава „вечно” може да не разкара до края на света, но със сигурност гради репутацията на издръжлив продукт, който може да бъде млатен в продължение на години и все тъй да си издържа.

Марката става популярна благодарение на Джак Демпси, който през 1919 година става световен шампион по бокс в тежка категория докато носи на ръцете си боксовите ръкавици на Everlast. Малко преди това той е помолил Яков Голомб, собственикът  на дотогава все още малката, макар и бързо развиваща се компания за спортни аксесоари да му бъде изработен протектор за глава, който да може да издържи на здрави боксови крошета цели 15 рунда.

Яков Голомб всъщност е бил запален плувец, който покрай плуването е решил да опита късмета си и със започването на дребен бизнес за изработка на спортни материали и аксесоари. Той започва своя дребния си бизнес с предлагането на плувни костюми, които се е надявал да бъдат по-издръжливи и удобни от дотогава предлаганите. Това се случва през 1910 година в Южен Бронкс, Ню Йорк, САЩ, 9 години преди Демпси да направи марката широко популярна. В началото Everlast започва да печели доверието с качествените си плувни аксесоари и бързо се налага на пазара. По-късно Голомб разширява дейността и вече в полезрението влиза и боксовата екипировка, от която традиционно се очаква да отговаря на нашето доверие без компромиси и дефекти.

Днес Everlast  се слави с изключително широка  популярност и се използва както от най-елитните професионалисти, така и от аматьори, за които боксът е просто хоби. Продуктите на марката се разпространяват из целия свят, а освен с бокс, много хора свързват Everlast и с аксесоари за фитнес, където комапнията също заема сериозен дял от пазара.

Продуктите на Everlast впечатляват с високата си издръжливост и удобство, както и с използването на изключително качествени материали, а брандът е познат из целия свят и е символ на надеждност, здравина и дълголетна употреба. Столетната компания продължава да се развива, а отрочето на Яков Голомб, запаленият плувец идва да ни подскаже, че успехът следва мечтателите и че понякога един лек завой може да промени историята. Както вашата лична история, така и историята на света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>