Адвокат в София

Децата са най-прекрасната част от живота на всеки човек. Колкото и да е банално това изречение, с което започваме, истината е, че само онези, които са изпитали щастието да станат родители, познават невероятното чувство.

Децата ни учат да обичаме, да пазим, да предвиждаме. Малките деца едновременно могат да ни потопят в света на детските мечти, както и да ни накарат да пораснем неусетно.

Понякога обаче, животът ни напомня, че има и лоши събития, които могат да ни посетят по всяко време. Припомня ни, че понякога е необходимо да свалим удобните розови очила, с които гледаме към него и да ни потопи в ситуации, с които трябва да се справим отговорно.

Развод при наличие на деца

Да създадем семейство е лесно, да се отгледа дете в сплотена семейна обстановка има своите трудности, но да се грижим за малчуган самостоятелно вече е изпитание, на което малко са способни. Какво можем да направим ако сме в последната графа и какви са правата, които имаме ако сме самотен родител в процес на развод?

Първоначално, когато се развеждаме с наличие на дете, е важно да намерим наистина опитен адвокат. Това е от първостепенно значение, защото юристът, който си подберем освен нашето, би могъл да реши и бъдещето на детето ни.

Ето защо трябва внимателно да подберем този професионалист, който ни вдъхва най-голямо доверие. Съветът ни е да се свържете с SBKLaw.bg, за да си осигурите спокойствието, което заслужавате вие и вашето дете.

Дело за детска издръжка

До този етап се стига, когато двама души имат общо дете, но по стечение на събитията прибягват до развод. Тогава, съдът присъжда родителските права на едната страна по делото (най-често на майката).

За другата страна остава задължението да плаща месечна издръжка, за да се обезпечат финансовите нужди на детето или децата. Тази съдба очаква най-вече бащите. Естествено, има и изключения.

Адвокат в София

Реномирана адвокатска кантора в София https://sbklaw.bg/

Съветът на професионалистите от SBKLaw.bg е тези въпроси относно детската издръжка да се решават на базата на мирен и цивилизован диалог, проведен между възрастните. По подразбиране тяхната цел номер едно трябва да са интересите на собствените им деца.

Естествено, не разчитайте, че това нещо се случва винаги. Спокойното разрешаване на подобен казус обикновено е идеален вариант, който често се оказва абсолютен мираж.

Когато едната страна забележи, че ответната избягва да взима своето адекватно участие в отглеждането на децата, въпреки че има финансови възможности, то без никаква доза забавяне трябва да се подаде иск за детска издръжка.

Точен размер на издръжката не може да бъде уточнен преди всички факти и доказателства да бъдат прегледани от адвокатска страна. Знае се със сигурност, че минималният размер на месечна база може да възлиза на сумата от 127.50 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>