Оферти за Гърция

Лятото чука на вратата и вместо да се занимаваме с ежедневните битовизми и проблеми, е по-редно да помислим за това къде ще почиваме в горещите месеци, тъй като с напредването на времето, изгодните оферти се изчерпват, а цените се покачват.

В България през последните години сякаш се обособиха две основни групи летовници – тези, които избират родното Черноморие, и тези, които предпочитат да се насладят на чуждестранните курорти, предимно тези в Гърция и Турция.

С какво ни привлича Гърция

И двете страни имат своите аргументи, кой от кой по-основателен. Поради това изборът къде ще почиваме се свежда предимно до лично предпочитание, а по-малко до финансови възможности.

Туристическите агенти от Travo.bg искат да насочат вниманието ни към една от топ дестинациите, не само в региона, но и в целия свят – Гърция.

Съществуват десетки, дори стотици причини, поради които си заслужава да изберете именно тази страна за лятната си отпуска, но ние решихме, че само няколко от тях са достатъчни, за да ви убедят защо си заслужава да изберете почивка в Гърция през лято 2020.

Оферти за Гърция

Евтина почивка в Халкидики https://travo.bg/garciya/halkidiki

1. Географската близост

Едно безспорно предимство е географската близост на Гърция до България. В свят, в който постоянно ни се повтаря, че няма невъзможни неща и че всяка една дестинация вече е лесно достъпна, благодарение на развитието на технологиите и транспорта, никъде не се споменава, че макар и дестинация като Бали или Малдивите да е по-лесно достъпна от всякога, полетът до там все пак трае много часове.

В същото време Егейското крайбрежие е само на няколко часа път с автомобил от столицата София и това с включения престой на границата, през която всеки трябва да мине.

Да, едно пътуване до хитови дестинации като Малдивите и Бали би си заслужило всеки пропътуван час, но нека не забравяме, че гръцките курорти са световноизвестни и привличат туристи от цял свят, а в същото време те са в непосредствения обсег на българския турист.

Подобна привилегия не бива да се подминава с лека ръка, ето защо смятаме, че това е неминуемо предимство при избора на дестинация за почивка.

2. Невероятната храна

Гръцката кухня определено може да претендира за световна слава, редом до италианската, испанската, френската или индийската.

И докато досегът до някоя от останалите световноизвестни кухни може да ни излезе скъпо удоволствие, гръцкото узо, дзадзики, мусака и гирос са точно зад ъгъла… зад онзи граничен ъгъл наречен „Кулата“.

Традиционната кухня на южната ни съседка е разнообразна, богата, вкусна и не на последно място – достъпна.

Добавен бонус е фактът, че немалка част от ястията в Гърция са доста близо до нашата българска кухня – всички знаем, че „гръцкият йогурт“ е кисело мляко, а дзадзикито е таратор без вода, нали?

3. Забавлението в Гърция е навсякъде

Гръцката култура е издигнала на пиедестал едно особено важно качество – умението да се забавляваш във всякаква ситуация.

Не е случайно, че гърците успяха да се справят с изключително тежката икономическа криза, както и с редица природни бедствия, които удариха страната в последните години – пожари, земетресения и урагани.

Гръцките хора са изключително позитивни и винаги гледат от хубавата страна на живота, а в това отношение българите имаме какво да учим от съседите ни по граница.

Едно е сигурно, ако изберете почивка в Гърция това лято – забавлението ви е повече от гарантирано.

Сигурни и чисти плажове

Един немаловажен фактор при избора на почивка – на никой не му се плува в мръсни и мътни плажове, нали?

Гръцките плажове са едни от най-прочутите в света, а тюркоазените и изключително бистри води привличат стотици хиляди туристи на годишна база.

Друг важен фактор, особено за хората с малки деца, е сигурността – гръцките плажове са едни от най-сигурните и там инцидентите са сведени почти до нулата.

Водите са бистри и плитки – можете съвсем спокойно да оставите децата си да се забавляват в морето, без да се притеснявате, че нещо може да им се случи.

Ако сме успели да ви убедим в безспорните предимства на Гърция като туристическа дестинация, то не губете дори и минута повече, посетете сайта на Travo.bg и изберете най-добрата оферта за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>